Desert biscuiti de post cu anason si vin alb

de Gherca Daniela in Dulciuri, 26 Mar 2019 | 2951 vizualizari

 

Sunt foarte, foarte gustosi si nici nu ai zice ca's de post!

Acesti biscuiti sunt foarte parfumati de la anason, iar vinul da un gust foarte placut in aceasta combinatie!

Raman preferatii mei!

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita anason praf
  • 150 ml vin alb demisec
  • 125 ml ulei
  • 100 g zahar pentru tavalit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti de post cu anason si vin alb:

       Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul.
      Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.


      !!!(In functie de aluat daca a iesit mai tare sau mai moale, se mai poate adauga faina sau vin)!!!

      Punem aluatul obtinut la frigider pentru minim 1 ora sau maxim 2 zile, cu cat il tinem mai mult cu atat biscuitii sunt mai fragezi.

     Scoatem aluatul de la rece si il intindem pe masa de lucru de marime 1cm inaltime si cu un cerc facem forme rotunde (eu am facut cu un pahar de tuica :D).
      Fiecare cerc il trecem prin zahar, doar pe o parte si ii asezam pe o tava cu hartie de copt cu partea cu zaharul in sus.
     Mie mi-au iesit 60 bucati, dar conteaza si cercul, daca este mai mare, pot iesi si 40 de biscuiti.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25 minute.
Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca si se pot servi cu pofta!
Merg foarte bine cu ceva cald langa!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti in casa vin alb, merge si cu vin rosu, dar difera culoarea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti de post cu anason si vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose daneze